Svevia vill jobba extra mycket med arbetsmiljö i veckan som kommer.

Publicerad den: 2017.9.18

Svevia drar igång arbetsmiljövecka

Arbetsmiljö: Olyckor kopplade till fordon, maskiner och trafik utgör den absolut största risken för allvarliga olyckor i entreprenader vid väg. Det menar Svevia som nu drar igång en arbetsmiljövecka.

Låst innehåll

Idag inleds Svevias säkerhetsvecka, där fokus i år handlar om de risker som finns kopplade till fordon, maskiner och trafik.

Enligt en rapport från Seko ökar antalet olyckor vid landets vägarbetsplatser kraftigt.

ANNONS:

– Det här är välkänd fakta för oss som jobbar med vägar och det är signaler som vi tar på största allvar, säger Svevias arbetsmiljöchef Jan Salkert.

Rapporten som genomfördes 2016 visar också att allt fler vägarbetare känner en otrygghet ute på vägen.

– Olyckor kopplade till fordon, maskiner och trafik utgör den absolut största risken för allvarliga olyckor inom vår bransch. Genom en ökad medvetenhet om riskerna och ett strukturerat sätt att följa upp dessa kan vi tidigt identifiera och förebygga att olyckor uppstår, säger Jan Salkert, arbetsmiljöchef på Svevia.

Under veckan genomförs aktiviteter på alla Svevias arbetsplatser. Det kommer att genomföras gruppövningar kring fordonsrelaterade risker på samtliga arbetsplatser och företages ledning besöker arbetsplatser runt om i landet, för att delta i veckans aktiviteter. Dessutom ska alla medarbetare under veckan genomgå Sveriges byggindustriers nya säkerhetsutbildning.

– Svevias mål är noll allvarliga arbetsplatsolyckor. Under säkerhetsveckan vill vi öka medveten om risker kopplade till trafik och fordon, och skapa diskussioner kring hur vi tillsammans kan arbeta för att alltid sätta säkerheten först, säger Jan Salkert.

Säkerhetsveckan pågår mellan den 18 och 22 september.

 

Micael Appelgren

Publicerad den: 2017.9.18

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!