Svevia har köpt AB Bröderna Hall och får tillgång till täkter och transportverksamhet i Skåne. Foto: Svevia

Publicerad den: 2019.1.9

Svevia växer i Skåne

Företagsköp: Svevia expanderar sin ballastverksamhet i Skåne genom att köpa AB Bröderna Hall. Köpet omfattar täkter i Skåne liksom en transportverksamhet.

Låst innehåll

– Att etablera oss i Skåne har länge stått på vår önskelista och ligger således helt i linje med såväl division Beläggnings strategi som i den övergripande för Svevia. Marknadsutsikterna för ballast i södra Sverige och specifikt Skåne är mycket goda, speciellt då det gäller bergmaterial. På sikt kommer detta att skapa goda förutsättningar för oss att skapa konkurrenskraft och lyckas på den skånska marknaden, säger Tomas Johansson, chef för division Beläggning, Svevia.

AB Bröderna Hall har 33 anställda vilka samtliga kommer att fortsätta att arbeta i verksamheten. Övertagandet skedde den 27 december 2018. I Svevias satsning på den skånska marknaden ingår även att etablera ett eget asfaltverk.

ANNONS:

– I och med detta och förvärvet har vi kontroll över hela Svevias värdekedja då vi kan förse verket med eget material. Det nya asfaltverket kommer att placeras i Hurva, utanför Malmö, med planen att tas i drift till beläggningssäsongen 2019, säger Tomas Johansson.

Taggar: , , ,

Lars-Olof Tandberg

Publicerad den: 2019.1.9

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!