Swecon har börjat sälja tipptruckar från Volvoägda Terex Trucks i Sverige. Den första maskinen köptes av Lars-Göran Rutqvist på Rutqvists Schakt och går i dagbrottet i Aitik. Foto: Daniel Olausson

Publicerad den: 2017.9.21

Terex tipptruckar till Sverige

Gruvmaskiner: Swecon ökar sin närvaro på gruvmarknaden och tar in två tipptruckar från Terex i sortimentet. Först ut är truckarna TR70 och TR100 på 70 respektive 100 ton.

Låst innehåll

I juni 2014 köpte Volvo Construction Equipment (Volvo CE) dumper- och tipptrucksverksamheten från Terex. Syftet var att bli ännu starkare i segmentet förflyttning av jord- och grusmassor och utöka närvaron i det lätta gruvsegmentet.

Volvos svenska generalagent Swecon tar nu in tipptruckarna TR70 och TR100 i sitt sortiment. Den första trucken är redan såld och går i Bolidens dagbrott i Aitik.

– Volvo har fram till nu inte kunnat erbjuda tipptruckar. Truckarna från Terex fyller ett litet tomrum i produktkatalogen och stärker vårt erbjudande mot gruvindustrin. På sikt kan det bli fler, när motorerna anpassats till de nya miljökraven, säger Ove Meander, Swecons försäljningschef i region Norr.

Swecon har under våren haft supportpersonal och säljare på plats hos Terex Trucks i skotska Motherwell för utbildning på de nya maskinerna och försäljningen av de två tipptruckarna är nu igång.

Terex TR100 har en lastkapacitet på 55,5 kubikmeter eller 91 ton, och en motor på 783 kilowatt (1 050 hästkrafter). TR70 lastar 41,5 kubikmeter eller 65 ton och har en motoreffekt på 567 kilowatt (760 hästkrafter).

Lars-Olof Tandberg

Publicerad den: 2017.9.21

Logga inKom ihåg mig

Skapa användare