Exact har som målsättning att bli en av de största i Sverige på drönarflygning genom samarbete med bygg-tech-bolaget SkyMap Innovations. Foto: Pixabay

Publicerad den: 2020.5.8

Tillsammans ska de bli störst på drönarflygningar

Digitalisering: Mätföretaget Exact har ingått samarbete med bygg-tech-bolaget SkyMap, med det gemensamma målet att ytterligare digitalisera Sveriges byggbransch.

Låst innehåll

– Koncernstrategiskt söker vi partnerskap där vi tydligt kompletterar varandra och delar missionen att vara en viktig del i att digitalisera samhällsbyggnadsbranschen. I SkyMap får vi en oerhört kompetent partner som ligger i framkant och vi kompletterar varandra på ett mycket bra sätt. Vi båda kommer från samma bakgrund inom mätning och där känner vi en kulturellt bra matchning. Vi är övertygade om att detta kommer att gynna samhällsbyggnadsbranschen, säger Fredrik Andershed, koncernchef på Exact.

Exacts målsättning är att bli en av de största leverantörerna av drönarflygningar och drönargenererad data. Genom samarbetet kommer samtliga Exact-kontor i Sverige att vara utrustade med drönare där SkyMap tillhandahåller utbildningen för drönarpiloterna. SkyMap kan erbjuda en färdig modell för Exact att arbeta efter, både gällande drönarflygningen och dataleverans genom SkyMap Portal samt till tredje parts mjukvaror.

ANNONS:

– Vi ville hitta en synergi med en av de största aktörerna på marknaden och vi är väldigt glada att vi hittat fram med Exact, säger Jon Bengtsson, SkyMap Innovations vd och grundare.

Taggar: ,

Ann-Louise Larsson

Publicerad den: 2020.5.8

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!