Tre personer greps i söndags misstänkta för att ha stulit gps-utrustning från grävmaskiner. Polisen ska nu utreda om de misstänkta kan sättas i samband med fler liknande stölder i Västerbotten och övriga landet. Arkivfoto

Publicerad den: 2021.4.7

Tips från allmänhet ledde till gripande av gps-tjuvar

Stölder: Torbjörn Sundh i Umeå blev under lördagskvällen av med gps-utrustning från ett par av företagets grävmaskiner. Bara en vecka tidigare hade han varit utsatt på en annan arbetsplats. Tack vare hjälp från allmänheten kunde tre personer gripas dagen därpå och polisen tackar nu de personer som hörde av sig med uppgifter som ledde fram till gripandet.

Låst innehåll

Redan förra veckan blev Torbjörn Sundh av med gps-utrustning på maskiner vid ett vägbygge i Djäkneboda. På påskaftonen var det dags vid ett annat vägbygge i Umeå, där personer klädda i arbetskläder tog sig in på arbetsplatsen och tillgrep gps-utrustningen på minst två maskiner.

– Vi fick tips om att det strök runt folk i varselkläder på arbetsplatsen och var inne i maskinerna. Då ringde vi polisen direkt och anmälde att något var på gång, säger Torbjörn Sundh till Västerbottenskuriren.

ANNONS:

– Nu håller man på att börja bli riktigt irriterad. Det är jävligt frustrerande att det är så enkelt att klä ut sig och ta sig in och rensa maskinerna. Det ställer till jävligt stora problem för oss, fortsätter han.

Dagen därpå grep polisen tre misstänkta gärningsmän i en kranskommun till Umeå. Männen, som är i 30–40-årsåldern är anhållna misstänkta för grov stöld.

Gripandet kunde ske tack vare bilder och uppgifter som allmänhet hört av sig med till polisen.
– Polismyndigheten vill rikta ett stort tack till de medborgare som kunde lämna mycket intressanta uppgifter angående den här stölden. Dessa iakttagelser ledde oss framåt i utredningen. Det handlar bland annat om detaljer i ett antal bilder som vi fick till oss, säger Mats Bruhn, polisens jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Västerbotten, till vk.se.

Polisen kommer nu utreda om de tre männen eventuellt kan sättas i samband med liknande stölder i Västerbotten och övriga delar av landet som inträffat den senaste tiden.

Taggar: , , , ,

Ann-Louise Larsson

Publicerad den: 2021.4.7

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareMaskinentreprenören