Pon Equipement förvärvas av tyska Zeppelin

Publicerad den: 2019.9.26

Tyska Zeppelin tar över Pon Equipment i Sverige

Förvärv: Under torsdagen signerades affären. Tyska Caterpillarleverantören Zeppelin tar över hela den svenska och danska verksamheten som holländska Pon Equipment har drivit.

Låst innehåll

– Det är riktigt. Det ska godkännas av konkurrensmyndigheterna såklart, men det bör inte vara något hinder. Och som vi ser det är det här bra för den svenska marknaden och egentligen ingen dramatik, säger Torbjörn Wilson, vd på Pon Equiment.

Zeppelin har varit verksam som leverantör sedan 1954 och har en organisation som anses både stark och omfattande. Zeppelin anses allmänt vara en av världens största leverantörer av Caterpillar. Förutom i Tyskland, och nu även Sverige, Danmark, Grönland, så har Zeppelin även verksamhet i Tjeckien, Slovakien, Österrike, Ryssland och Ukraina. I affären ingår inte Pon Equipment Norge eller Holland.

ANNONS:

I och med övertaget kommer även Sitech följa med förvärvet. Enligt pressmeddelande från Zeppelins moderkoncern ska hela verksamheten i Sverige tas över, inklusive personal, och affären som rör gruvindustrin.

Texten kommer att uppdateras.

Taggar: , ,

Micael Appelgren

Publicerad den: 2019.9.26

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareMaskinentreprenören