Underhållet ska ökas enligt Trafikverkets nya sexårsplan. En stor del av pengarna på vägsidan går till att byta ut slitlager och upprustningar av broar.

Publicerad den: 2020.12.17

Vägbygge står stilla efter konkurs

Anläggning: Utbyggnaden av E20 mellan Eling och Vara i Västergötland står stilla sedan ett par dagar, då den upphandlade entreprenören PK Road har ansökt om konkurs.

Låst innehåll

Utbyggnaden på sträckan har pågått sedan augusti. Det som ska göras är bland annat mittseparerad 1+1 och 2+2-väg med två faunapassager, en bro och två vägportar under E20 på en drygt 10 kilometer lång sträcka. Enligt planen skulle arbetet stå klart sommaren 2022.

Nu står bygget stilla under tiden som förhandling pågår. Entreprenören PK Road har ansökt om konkurs och sedan 15 december står arbetet stilla. PK Road är ett helägt dotterbolag till det litauiska bolaget AB Panevezio Keliai. Den svenska verksamheten omsatte omkring 175 miljoner kronor under 2018 och har cirka 40 anställda.

ANNONS:

– Det är en process med förhandling som nu påbörjats. Vi arbetar med fullt fokus med detta just nu och vi kommer att gå ut med mer information så snart vi vet mer, uppger Trafikverkets projektledare Marcus Kilmo, på Trafikverkets hemsida.

Taggar: , , ,

Ann-Louise Larsson

Publicerad den: 2020.12.17

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareMaskinentreprenören