Veidekke ställer från och med 1 september krav på att alla som vistas på deras arbetsplatser genomgått den branschgemensamma säkerhetsutbildningen Safe Construction Training, som blir obligatorisk för Byggföretagens alla medlemmar från 1 juli 2021. Foto: Veidekke.

Publicerad den: 2020.2.19

Veidekke duktiga på klimatrapportering

Miljö: För andra året i rad fick Veidekke toppklass A för sitt arbete med klimatrapportering. Det är den internationella organisationen CDP som utvärderar hur företag runt om i världen rapporterar om sitt arbete för att minska utsläppen av växthusgaser.

Låst innehåll

–Veidekke arbetar målmedvetet för att minska verksamhetens klimatpåverkan och bana väg för det gröna skiftet. Utmärkelser från en erkänd och oberoende organisation som CDP bekräftar att vi är på rätt väg, säger koncernchef Jimmy Bengtsson.

Bygg- och anläggningsverksamhet står traditionellt för relativt stora klimatutsläpp. Baserat på FN:s tvågradersmål satte Veidekke 2015 målet att minska utsläppen av växthusgaser från den egna verksamheten med 50 procent fram till 2030 och 90 procent fram till 2050. Veidekke genomför just nu ett pilotprojekt i Oslo, Ruseløkka-skolan, med målet att vara en helt utsläppsfri byggarbetsplats.

ANNONS:

CDP Climate Change (tidigare Carbon Disclosure Project) är en internationell organisation som arbetar för att stödja företag och myndigheter i mätning och riskhantering av klimatförändringar, vattenresurser och avskogning. 2019 betygsatte CDP över 8 000 företag över hela världen efter betyg A (bäst) till D (sämst), beroende på hur effektivt de hanterar klimatförändringar och ger information om deras miljöpåverkan.

Taggar: ,

Micael Appelgren

Publicerad den: 2020.2.19

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!