Publicerad den: 2020.5.15

”Vi kommer att bli tvungna att prioritera hårdare i spåren av Corona”

Låst innehåll

Hur påverkar corona verksamheten för
Zeppelin just nu?
– Situationen påverkar såklart alla just nu, även oss. Läget kommer också att förändras över tid, det vi vet idag kan vara helt annorlunda om ett par veckor. Att Sverige har stängt ner långsammare och i mindre skala än resten av världen är positivt, men vi måste såklart hela tiden titta på vad som händer i Belgien där vi har vårt största reservlager för Europa och även hur tillverkningen i USA och andra viktiga fabriker påverkas. Det kan ändras fort.

Kan det bli brist på reservdelar och möjlighet till service?
– Vi räknar med att det kan bli störningar och planerar för det. Vi har hårdare regler på Zeppelin än Folkhälsomyndigheten. De som kan jobba hemma ska göra det. Viktigt också nu i kontakten mellan våra mekaniker och kunder att vi är väldigt försiktiga så att ingen blir sjuk i onödan. Det är inget bra scenario om våra mekaniker bli sjuka, de är ju även annars nyckelpersoner.

ANNONS:

Hur planerar ni i fall det blir brist på personal och maskindelar?
– Vi kommer då att tvingas prioritera hårdare. Kan man vänta med service så får man göra det. Det som är mest akut får vårt fokus. Just nu fungerar leveranser från Asien hyfsat, men från Europa och USA kan det bli störningar som vi måste räkna med.

Kristian Johansson, Produktchef på Catleverantören Zeppelin i Sverige

Publicerad den: 2020.5.15

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!