Publicerad den: 2016.8.30

”Vi vill komma närmare och ha mer direktkontakt med våra kunder”

Branschpricken: Hasse Ripa, ny vd för Söderberg & Haak

Låst innehåll

Söderberg & Haak blev av med JCB och har nu tagit in Komatsu. Hur är det att byta märke sådär?
– Det var tråkigt att vi blev av med JCB. Vi hade en bra resa ihop, och som mest hade vi 13,5 procent av marknaden. Med Komatsu tror jag att vi kan komma ännu längre. Det finns en anledning till att Komatsu är näst största tillverkare av anläggningsmaskiner i världen. Även om det här är Volvos hemland så tycker vi att Komatsu bör vara ett av de betydande märkena i Sverige.

Hur ska ni få fart på försäljningen av Komatsu?
– Vi vill komma närmare och ha mer direktkontakt med våra kunder. Vi ska se till att det finns service att tillgå för våra kunder, oavsett var i Sverige de jobbar. Det ska även vara rikstäckande vad gäller försäljning, med fristående återförsäljare och återförsäljare där vi är delägare. Sedan samlar vi specialister i en central funktion, som ska stötta de regionala säljarna.

ANNONS:

Har ni någon nytta av era fem år med JCB?
– Vi byggde upp en kunskap om entreprenadbranschen som vi har kvar. Det i kombination med den kunskap som fanns i Hesselberg och som vi tagit över gör att vi känner branschen. Sedan är det positivt att vi nyss har gjort en introduktion av ett för oss nytt märke. Det är lite små förändringar av receptet bara, i övrigt är det bara att köra på.

Taggar: , , , , ,

Publicerad den: 2016.8.30

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!