Publicerad den: 2018.11.15

”Viktigt och bra för oss företagare att ME utvecklas och förnyas”

Branschpricken: Maria W Nilsson, förtroendevald maskinentreprenör från Gävle.

Låst innehåll

Du är engagerad i arbetet i ME:s nya organisationsutveckling?
– Ja, efter den ordinarie stämman på Solvalla i somras så gjordes en nystart för att arbeta fram till extrastämman 5 oktober. Förbundsstyrelsen fattade beslut om att två förtroendevalda ute i landet skulle arbeta tillsammans med ME:s tjänstemän med att förbereda för den nya organisationen ifall det blev bifall på extrastämman. Jag är den av dom.

Hur upplever du uppdraget hittills?
– Det var både och i början. Jag har inte så stor vana att tala inför publik och förstod att det skulle bli ganska mycket arbete. Men det är viktigt och bra för oss företagare att ME utvecklas och förnyas. Arbetet blir intressant och givande. Vårt jobb blir att stötta förtroendevalda och se till att nya samarbetsgrupper kommer igång samt ge stöd och hjälp i starten. Vi kommer att arbeta fram till nästa ordinarie stämma och därefter blir det som en kick-off kan man säga. Då är vårt arbete klart.

ANNONS:

Till vardags arbetar du i ett familjeföretag i Gävle också?
– Ja, det är ett litet, eller ganska litet, familjeföretag. Kenneth Westblom Lastmaskiner, där vi har grävmaskiner och hjullastare, samt en verkstad där vi reparerar och servar egna maskiner, men även andras. Det startades av pappa 1969 och jag började där 1994, även min bror arbetar i företaget.

Foto: Ryno Quantz

Publicerad den: 2018.11.15

Logga inKom ihåg mig

Skapa användare