Volvo CE känner vind i seglen och gör analysen att marknaden för anläggningsjobb är tillbaka på samma nivåer som före pandemin. Foto: Volvo CE

Publicerad den: 2021.2.24

Volvo CE: Anläggningsjobben är tillbaka

Anläggning: De flesta maskintillverkare hade ett tufft 2020. Även Volvo Construction Equipment (Volvo CE).Nedgången var åtta procent, men bolaget har återhämtat sig i slutet av året med förbättringar av försäljning och rörelseresultat.

Låst innehåll

– Under 2020 innebar den globala pandemin utmaningar av aldrig tidigare skådat slag i modern tid, säger Melker Jernberg, vd för Volvo Construction Equipment.
– Men tillsammans med affärspartner och leverantörer kunde vi stödja våra kunder genom alla krisens faser. Aktiviteten inom anläggning är nu tillbaka på samma nivåer som före pandemin. Det ingjuter tillförsikt i kunderna, vilket syns i vår starka orderingång, tillägger han.

Under fjärde kvartalet 2020 ökade nettoförsäljningen med sex procent. Rörelseresultatet uppgick till 2 321 Mkr (1 931), motsvarande en rörelsemarginal på 11,2 procent (9,8). Intäkterna påverkades främst av högre maskin- och tjänsteförsäljning.

ANNONS:

Taggar: ,

Micael Appelgren

Publicerad den: 2021.2.24

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareMaskinentreprenören