Volvo CE bygger världens första test- och demoområde för autonoma och elektriska maskiner. Bild: Volvo CE

Publicerad den: 2021.3.1

Volvo CE bygger världens första demoområde för autonoma fordon

Teknik:

Volvo CE har redan börjat bygga världens första test- och demonstrationsområde för elektriska och autonoma transportlösningar. Området ligger i Eskilstuna.

Låst innehåll

Området är 66 000 kvadratmeter, inhägnat och kommer innehålla en väg för eldrivna, automatiserade och fjärrstyrda maskiner med laddningsinfrastruktur och 5G-anslutning, en byggnad med kontrollrum och utbildningslokaler, en läktare för kunder och ett utbildningsområde för assistfunktionerna i Volvo Co-Pilot.

ANNONS:

– Detta är en viktig strategisk investering, inte bara för Volvo CE och Volvo Autonomous Solutions utan för hela Volvokoncernen – och är ett bevis på vårt engagemang för driva hållbarhet genom innovation. Vi ser fram emot att välkomna besökare till denna anläggning i världsklass och låta dem uppleva exakt hur vi bygger framtiden, säger Carl Slotte, chef för försäljningsregion Europa & International på Volvo CE.

Den autonoma transportlösningen Tara från Volvo Autonomous Solutions kommer att vara i fokus bland de innovationer som visas. Det är en lösning som är utvecklad för avgränsade arbetsplatser, som stenbrott eller gruvor.

– Vi är glada över att kunna demonstrera vår kompletta TARA-lösning för våra kunder, inklusive hur vi etablerar och driver arbetsplatsen, hur vi laddar och förvarar våra TA15 eldrivna autonoma dumprar och hur vi hanterar kontrollrummet och övervakningen – allt i en helt ny och toppmodern anläggning, förklarar Calle Skillsäter, teknisk specialist på uppkopplade maskiner på Volvo Autonomous Solutions.

Det nya innovationsområdet förväntas öppna senast hösten 2021.

Taggar: , , ,

Ann-Louise Larsson

Publicerad den: 2021.3.1

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareMaskinentreprenören