Volvo CE förvärvar Cede Group, som är specialiserat på att anpassa anläggnings- och gruvmaskiner för specialapplikationer. Foto: Volvo CE

Publicerad den: 2019.3.1

Volvo CE förvärvar Cede Group

Företagsköp: Volvo Construction Equipment förvärvar Cede Group, som anpassar anläggnings- och gruvmaskiner för specialapplikationer. Volvo CE får därmed en partner som kan anpassa företagets maskiner för specialapplikationer.

Låst innehåll

– Det här förvärvet är logiskt på flera strategiska nivåer. Cede har redan bevisat att de har en stor och djupgående ingenjörskompetens för att anpassa våra maskiner för specialapplikationer. En närmare relation gör att Volvo CE kan utöka sitt produkterbjudande samtidigt som vi förbättrar Cede:s möjligheter att expandera till nya marknader och segment, både med Volvo CE och med deras andra OEM-kunder, kommenterar Volvo CE:s vd Melker Jernberg.

Cede Group har sin bas i Malmö och är specialiserat på att anpassa anläggnings- och gruvmaskiner för specialapplikationer. Det innebär bland annat påbyggnader för dumprar, rälskonverteringar av grävmaskiner på hjul, konverteringar för gruvapplikationer med mera.

ANNONS:

Meningen är att Cede ska fortsätta att vara en fristående verksamhet. Samtidigt får Volvo CE en partner som kan leverera prototyper och produktionsserier i små volymer. Cede Group ska fortsätta att erbjuda och utöka sina ingenjörstjänster till andra kunder än Volvo CE.

Förvärvet av Cede Group omfattar företagets immateriella rättigheter, verksamhet, andra tillgångar och personal på cirka 45 heltidsanställda medarbetare.

– Vi är oerhört glada att vi blir en del av Volvo CE-familjen. Med vår långa och goda relation med Volvo CE och djupa förståelse av deras produkter ser vi fram emot möjligheterna att utveckla våra tjänster och utvidga vår räckvidd till nya marknader, säger Krister Johnsson, vd för Cede Group.

Taggar: , , , ,

Lars-Olof Tandberg

Publicerad den: 2019.3.1

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!