Volvo renodlar nu de synliga modellbeteckningarna på maskinerna till enbart produkttyp och storlek. Först ut är ECR58, där E berättar att det är en grävmaskin (excavator), C att det är en bandgrävare ( Crawler) och R att det är en maskin med kort svängradie (Radius) maskin på 5,8 ton. Foto: Volvo CE

Publicerad den: 2020.9.1

Volvo förenklar modellbeteckningarna

Teknik: Volvo väljer från och med nu att slopa de sista tecknen i de synliga modellbeteckningarna på maskinerna och enbart behålla produkttyp och storlek, exempelvis ECR58 eller L25.

Låst innehåll

De första modellerna som lanseras med den nya beteckningspolicyn är de två första eldrivna modellerna av ECR25 och L25 samt nya ECR58 generation F.

Övriga produktuppgifter, som modellserie och modellvariant, förblir tillgängliga i specifikationer, broschyrer eller på produktskylten, så att kunderna kan fortsätta köpa service eller beställa reservdelar till sina produkter precis som tidigare.

ANNONS:

Förändringen införs för alla nya och uppdaterade modeller under en stegvis lansering från och med i år och fram till cirka 2025.

– Vi strävar alltid efter en ärlig och enkel design som emulerar den smarta kraften i våra produkter. Vi tyckte dock att varumärkesbeteckningen inte passade våra produkters ändamålsenliga och progressiva egenskaper. Det här nya draget syftar till att bringa mer självsäkerhet och klarhet inte bara till föraren, utan till alla på arbetsplatsen – vilket är vad vi menar med fri design, säger Gustavo Guerra, designchef för Volvo CE, i ett pressmeddelande.

Med de nya produktbeteckningarna vill Volvo CE enligt egen utsago skapa en tydligare kommunikationslinje för alla parter, från föraren ute på arbetsplatsen och ända till backoffice-funktionen. Den nya teknikens intåg medför även en nödvändig ökning av antalet produktuppdateringar mellan generationer, och att eliminera behovet av att ändra produktnamnet för varje uppdatering, oavsett hur stor eller liten, säkerställer att varumärkningen hålls ren, enkel och ändamålsenlig, uppger Volvo CE i pressmeddelandet.

Volvo blir den andra maskintillverkaren som renodlar modellbeteckningarna på det här sättet, Caterpillar gjorde detsamma redan 2017 när man lanserade den nya bandgrävaren Cat 320.

Taggar:

Ann-Louise Larsson

Publicerad den: 2020.9.1

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!