Volvo planerar för ny teknik och säkrar upp att kompetensen finns i bolaget.

Publicerad den: 2019.12.10

Volvo shoppar kompetens för framtiden

Teknik: Volvo Group Venture Capital AB har investerat i Apex.AI, ett ledande företag inom programvara för autonom mobilitet. Investeringen kommer att finansiera utvecklingen av en säkerhetscertifierad programvara för autonoma system.Samtidigt investerar bolaget också i Autotech Ventures som är en ledande amerikansk venture capital-fond, inriktad på startup-företag i transportsektorn.

Låst innehåll

Autotech Ventures är en venture capital-fond med bas i Silicon Valley i USA.
Det här handlar om uppkopplade, självkörande och elektrifierade fordon samt relaterade mobilitetstjänster har resulterat i stora förändringar inom transportbranschen. I Autotech Ventures kombineras djupgående kunskaper och kompetens från transportsektorn med gedigen erfarenhet från venture capital-investeringar.

– Genom vårt samarbete med Autotech Ventures ser vi fram emot att få samverka med fler förstklassiga innovativa företag som driver förändring inom vår bransch, säger Anna Westerberg, tillförordnad vd för Volvo Group Venture

ANNONS:

Det andra bolaget, Apex.AI har sedan 2017 sin bas i Palo Alto Silicon Valley, USA. De bygger en vidareutvecklad version av ett robotoperativsystem (ROS), en programvara med öppen källkod för robotsystem och autonoma system. Denna version av ROS, som kommer att ISO26262-certifieras enligt funktionell säkerhetsstandard, möjliggör för företag att ta autonoma fordonsprojekt vidare till produktion.

– Det här är en investering i ett spännande företag som möjliggör förenklad utveckling av säkerhetscertifierade system, säger Anna Westerberg.

Taggar: ,

Micael Appelgren

Publicerad den: 2019.12.10

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareDo NOT follow this link or you will be banned from the site!