Illustration för hur Zeppelins nya huvudanläggning vid Landvetter kommer att se ut. Bild: Zeppelin

Publicerad den: 2021.7.5

Zeppelin satsar stort i Sverige med nytt huvudkontor

Marknad: Zeppelin satsar på den svenska marknaden med att bygga ett nytt huvudkontor vid Landvetter i Göteborg. Förutom huvudkontor med 100 arbetsplatser ska det också bli en toppmodern multifunktionell serviceanläggning som blir en heltäckande bas för Zeppelins samtliga verksamheter i regionen.

Låst innehåll

– Idag är vi utspridda på ett par olika platser i Göteborgsområdet. Med nya anläggningen samlar vi våra kompetenser på en och samma plats vilket är ett viktigt mervärde för både våra kunder och vår verksamhet, berättar Volker Poßögel, vd för Zeppelin Nordics samt Zeppelin Sverige AB.

Området vid Landvetter ägs av Swedavia och det undertecknade kontraktet för marken gäller från och med 1 juli. Parallellt pågår förberedelsearbetet och projekteringen för den nya anläggningens utformning. Ett stort fokus är att den ska vara klimatsmart.

ANNONS:

I den nya serviceanläggningen kommer såväl utrustning av nya maskiner och motorer, som service av samtliga produkter att ske. Anläggningen kommer också att vara bas för Zeppelins fältservicemekaniker i västra Sverige. Till detta kommer också Zeppelins hyrverksamhet att ha en bas inom området med ett stort utbud av maskiner och tillbehör för byggindustrin. På plats kommer även nyckelpersoner inom ledning, försäljning, eftermarknad och service att finnas.

Byggstart förväntas ske under andra kvartalet 2022 och inflyttning sker sommaren 2023.
– Tack vare att vi bygger nytt kan vi utforma anläggningen helt utifrån våra egna svenska behov, med den senaste tekniken och enligt Zeppelin och Caterpillars höga standarder. Tack vare det utvalda läget kan fler nyttja anläggningen från ett större upptagningsområde. Det blir lättare än någonsin att ta sig till oss oavsett färdsätt, fortsätter Volker Poßögel.

Investeringen är första steget i en nationell satsning på fler lokaler och serviceanläggningar för att möta Zeppelins fortsatta tillväxt.

Taggar: , ,

Ann-Louise Larsson

Publicerad den: 2021.7.5

Logga inKom ihåg mig

Skapa användareMaskinentreprenören